Den store bagedyst med et historisk tvist

Den store bagedyst med et historisk tvist
D. 6. august inviterer Museerne i Brønderslev for første gang til Den Store Bagedyst med et historisk tvist på Dorf Møllegård. Arrangementet er inspireret af det populære tv-program, men er samtidig helt sig selv.

”Dysten er en videreførelse af museets tilbagevendende arrangement i august, Kulinariske oplevelser, som handler om madlavning på landet. I år laver vi en kagekonkurrence på Dorf Møllegård søndag d. 6. august, hvor vi opfordrer alle interesserede til at tilmelde sig med en kage, som har en historie”, fortæller museumsleder Anne Dorthe Holm. ”En kage med historie betyder ikke, at kagen skal være en gammeldags kage bagt efter gammel opskrift” supplerer museumsinspektør Lykke Olsen og fortsætter:” Idéen er, at kagen blot skal have en eller anden form for personlig historie for kagebageren. Det kunne være, at vedkommendes mormor altid bagte den kage. Altså at kagebageren har sin egen historie med kagen.”

Kagerne bliver bedømt ud fra deres udseende, smag og personlige historie af et dommerpanel, som selv er bagere eller er særligt dygtige til at bage, og de bliver ledsaget af en veloplagt konferencier. En ad dommerne er Inge Simonsen, som har været med i tv-programmet Den store bagedyst, og hun holder også et kort oplæg, hvor hun fortæller om, hvordan det var at være med i det populære program.


Kagekonkurrencen bliver den dag blandet op med en række historiske kager, som museets personale og frivillige dækker op med forskellige steder på den gamle møllegård, og som alle gæster er velkomne til at smage. Der vil være kager bagt efter 300 år gamle opskrifter, kager, som stammer fra den sidste mølleejer Anna Jensens personlige opskriftsbog, sparekager som man bagte under 2. Verdenskrig og særlige vendsysselske kager såsom drømmekage fra Brovst, som i virkeligheden stammer fra Klokkerholm!

Men hvis arrangementet skal byde på en kagekonkurrence, så har vi brug for, at du melder dig til med en kage! Så har du en kage med en personlig historie, så meld dig til Den Store Bagedyst på Dorf Møllegård d. 6. august. Tilmeldingen skal ske senest d. 28. juli på telefonnummer 98843105 eller på mail post@bkmuseer.dk, og med tilmelding skal man oplyse eller medsende et par linjer om kagens personlige historie.

”Vi håber på mange tilmeldinger og glæder os allerede til en god dag,” slutter museumsleder Anne Dorthe Holm. 


Program

Hele dagen:
Smagsprøver på historiske kager i stuehuset
Bagning af jødekager, smørkager og snitter i kælderen og salg af samme i kælder og café
Vindmøllen kører, hvis vinden tillader det
Damer knipler og væver i stuehuset

På fastlagte tidspunkter:
Kl. 12.30-15.00: Bagning af pandekager over bål for store og små

Kl. 12.00-15.00: Lav din egen lagkage (for børn)

Kl. 12.30 og 14.00 Dukketeater

Kl. 13.00: Inge Simonsen fra Den Store Bagedyst fortæller om at være med i DR’s populære bageprogram

Kl. 13.30: Kage/bagehistorisk rundvisning i stuehuset 

Kl. 13.00 og 14.00: Rundvisning i vandmøllen

Kl. 14.30 Bagedysten går i gang, hvor dommerne gennemgår de deltagende kager og vinderen udpeges

Kl. 15.30: Gymnastik i haven

 

 
 
 Tilbage