Arrangementer i 2019

11. maj 2019 Udstillingåbning: 280 år med relationer mellem Østvendsyssel og Vestgrønland

Juni: Kulturmåned - se program her

10. august 2019: Hestemarked på Dorf Møllegård

28. september 2019: Kulturdag i Brønderslev 

11. oktober 2019 udstillingsåbning

30. november - 1. december 2019: Julearrangement

 

 

Pressemeddelelse

I år kan man for første gang spise påskefrokost på Dorf Møllegård

DORF: Lørdag den 20. april 2019 fra 11.30-13.00 har 25 personer mulighed for at få en helt unik spiseoplevelse på Dorf Møllegård. Museum for Forsyning og Bæredygtighed åbner nemlig til en stemningsfuld og historisk påskefrokost. Det er første gang i museets historie, at et sådant arrangement finder sted, oplyser museet i en pressemeddelelse.

- Påskearrangementet bliver en rigtig gammeldags påskefrokost i fantastiske omgivelser i Dorf Møllegårds næsten 100 år gamle spisestue. Et sådant arrangement er aldrig blevet lavet før på Dorf Møllegård. Vi dækker spisestuen op til mellem 20 og 25 personer og udbyder frokosten til en særpris og servere en fantastisk frokost i helt unikke rammer, siger museumsinspektør Anders Rydahl-Jensen

Tilmelding til påskefrokosten er efter først-til-mølle-princippet, og der skal købes billet ved museet.

Fra klokken 13.00 åbner museet op for alle interesserede, hvor der på denne dag vil være mulighed for at puste og male æg, gå på æggejagt i møllegårdens have, nyde møllerne og selvfølgelig besøge museet.

Udover den unikke påskefrokost, holder museet åbent hele påsken fra 13-16.

Pressemeddelelse

Hjem til Nordjylland -

Museum for Forsyning og Bæredygtigheds nye museumsinspektør har Vendsyssel i hjertet

 

Johanne Schrøder Baggesen tiltræder den 1. april som museumsinspektør på Museum for Forsyning og Bæredygtighed. Hun kommer fra en stilling på Odense Bys Museer, hvor hun har arbejdet med etablering af Det ny H.C. Andersen Hus.

Stillingen som museumsinspektør bliver ledig, da en af museets nuværende inspektører Lykke Olsen, har fået nyt job på Nordjyllands Historiske Museum. Skiftet i personale vil betyde, at der sker en lille rokering i forhold til fagområder, hvor både museumsleder Anne Provst og museumsinspektør Anders Rydahl-Jensen vil overtage nogle af de opgaver, som Lykke hidtil har varetaget. Samtidig vil nogle af de opgaver, som Anders har varetaget, overgå til Johanne. Som udefrakommende vil man derfor kunne opleve at skulle tale med en anden end tidligere.

Johanne, der er opvokset i Brønderslev, er uddannet cand.mag. i historie og oplevelsesøkonomi, og har siden sin kandidateksamen arbejdet på Odense Bys Museer og Museet på Koldinghus. Hun har bl.a. arbejdet en del med brugerundersøgelser og borgerinddragelse, hvilket helt sikkert vil komme Museum for Forsyning og Bæredygtighed til gavn i processen med renovering af og udstillingsetablering på Dorf Møllegård og etablering af nyt Vildmosemuseum i Brønderslev. Samtidig har Johanne erfaring med oplevelsesdesign og formidling gennem bl.a. udstillinger, undervisningsforløb og arrangementer.

Johanne glæder sig meget til at blive del af Museum for Forsyning og Bæredygtighed, og komme i gang med – sammen med museets øvrige personale – at gennemføre museets strategi og arbejdsplan.

Johanne: ”Jeg har Vendsyssel i hjertet og glæder mig enormt meget til at bidrage til at gøre områdets mange spændende historier tilgængelige for borgere og turister i Brønderslev Kommune.”