Arrangementer i 2018

 

Lørdag-søndag 7.-8. april 2018: Museerne i Brønderslev Kommune deltager med en stand på Lions forårsmesse i Brønderslevhallen

Søndag 6. maj kl. 13-16: Skovens dag & Fang en gedde på Dorf Møllegård

Onsdag 16. maj: Bukkepral på Dorf Møllegård

Onsdag den 23. maj kl. 19.00: Aftenarrangement med sæsonåbning på Vildmosemuseet: Foredrag ved Anders Rydahl om Centralgårdens historie og åbning af en ny udstilling om gården på Vildmosemuseet. Samme aften er der åbent i købmandsbutikken.

5. juni: Grundlovsarrangement på Dorf Møllegård. Læs mere om Grundlovsmødet.

2. juni kl. 13: Mosens dag med start på Vildmoseporten, Biersted Mosevej 277, 9440 Aabybro

Søndag den 17. juni kl. 12-16: Mølledag på Dorf Møllegård

Søndag den 24. juni kl. 10-16: Købmandsdag på Vildmosemuseet

20. & 27. juni, kl. 14: Rundvisninger på Vildmosemuseet

Tirsdag-torsdag kl. 12-15 i uge 27&28: Sommerskole på Vildmosemuseet

29. & 26. juli kl. 14: Rundvisninger og smagsprøver på historisk mad på Dorf Møllegård

Onsdag 29. august kl. 19: Foredrag om augustoprøret 1943 og dets konsekvenser

2. september kl. 12-16: ”Leg dig igennem historien” på Dorf Møllegård - en dag, hvor møllegården summer af alverdens historiske aktiviteter for børn

26. september kl. 19: Markering af Kong Christian d. 10.s fødselsdag under 2. Verdenskrig på Vildmosemuseet - formidling af kongens symbolske betydning under krigen

En søndag sidst i september: Høstgudstjeneste på Dorf Møllegård (dato følger senere)

28. september kl. 14: Frivillig fredag på Vildmosemuseet og Dorf Møllegård

Lørdag den 29. september: Kulturdag i Brønderslev på Brønderslev Bibliotek, hvor Museerne i Brønderslev Kommune deltager med en stand

Søndag 14. oktober kl. 7: Geddens dag på Dorf Møllegård - en dag hvor lystfiskere mod betaling må fiske gedder i møllesøen (er kun lovligt denne dag)

Mandag den 15. oktober kl. 13-15: Efterårsferieaktiviteter for børn på Vildmosemuseet

Onsdag den 31. oktober kl. 19: Foredrag om de rejsende ved Sømosen og Dorf ved museumsinspektør Lykke Olsen

25. november kl. 11-16: Julearrangement på Dorf Møllegård

24.-25. november kl. 10-16: Julearrangement på Vildmosemuseet

Pressemeddelelser

Ny mand på Vildmosemuseet

Helt ny er han nu ikke. Den 1. maj 2018 tiltræder Anders Rydahl-Jensen som vikarierende museumsinspektør på Vildmosemuseet i Brønderslev. ”Det bliver en helt ny udfordring, men en udfordring jeg ser rigtig meget frem til. Jeg har allerede et godt samarbejde med de frivillige og med resten af staben på Museerne i Brønderslev Kommune, så jeg er meget fortrøstningsfuld og ser frem til nye og spændende opgaver”, siger Anders Rydahl-Jensen.

I efteråret var Anders Rydahl-Jensen universitetspraktikant hos Museerne i Brønderslev Kommune. ”Det har været en utrolig lærerig proces at være i universitetspraktik på Vildmosemuseet”, siger Anders Rydahl-Jensen, der er ved at afslutte sit speciale på Aalborg Universitets historiestudie og bor i Brønderslev sammen med sin kone og tre børn. På studiet bruger de studerende et semester af deres kandidatuddannelse i praktik for at stifte bekendtskab med den praktiske museums- eller arkivverden. Museumsleder Jens-Christian Hansen glæder sig også meget over frugterne af praktikforløbet og den skriftlige opgave, som Anders i øvrigt fik et flot 12-tal for.

Anders Rydahl-Jensen, har brugt sin universitetspraktik til at arbejde med emnet om Centralgaarden og de 19 staldgårde i Store Vildmose, hvilket har givet ham stor viden og mange nye muligheder. ”Bl.a. bliver det til tre foredrag og mindst en årbogsartikel, som allerede bliver udgivet her til foråret,” fortæller Anders.

Sammen med personalet og de frivillige på museet har han været med til at lave en flot ny udstilling på Vildmosemuseet om emnet, som bliver præsenteret til sæsonåbningen på Vildmosemuseet den 23. maj kl. 19.

”Når det er Anders, der er blevet ansat, er det ikke mindst fordi han kender den daglige drift og de frivillige fra sin tid i praktik” fortæller Jens-Christian Hansen. Det er vigtigt for museet, at det er en driftig mand, der fortsat har planer for at udvikle museet.

”Jeg har en forventning om at der står to nye udstillinger klar henover sommeren - udover den nye Centralgaardsudstilling, selvfølgelig. Vi skal blandt andet have lavet en ny skolestue klar til sommerskolen og så forventer jeg at have en mindre særudstilling klar, slutter Anders.