Persondatapolitik for Museum for Forsyning og Bæredygtighed

Denne persondatapolitik giver dig et overblik over hvilke persondata, museet indsamler, hvad vi bruger dem til, og hvordan de opbevares.

Museum for Forsyning og Bæredygtighed er dataansvarlig for modtagelsen og behandlingen af personlige oplysninger, som vi indsamler til en række forskellige formål (se herunder) og vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Skulle du have brug for yderligere information eller oplysninger, er du velkommen til at kontakte os.

Indsamling af personoplysninger

Når du besøger museets hjemmeside, bestiller et arrangement eller rundvisning, køber en vare hos os, indleverer en genstand til museet, søger et job, er frivillig eller deltager i en af Museum for Forsyning og Bæredygtigheds aktiviteter, herunder konkurrencer, så indsamler vi de oplysninger, som du selv giver os. Museum for Forsyning og Bæredygtighed indsamler, behandler og opbevarer f.eks. følgende oplysninger om dig: Navn, adresse, ip-adresse, kundenummer, passwords, billede, telefonnummer, betalingsinformation og e-mailadresse i forbindelse med nedenstående formål.

Nogle af disse oplysninger indsamles ved hjælp af cookies. Se særligt afsnit vedr. cookies herunder.

Vi gemmer dine personoplysninger, så længe de er nødvendige i forhold til det formål, som var grunden til vores indsamling. I hvert tilfælde vil det være, når den indgåede aftale er afsluttet. Dokumentations og opbevaringskrav efter Regnskabsloven indebærer, at vi skal gemme oplysninger om økonomiske transaktioner i 5 år, jf. bogføringsloven.

Brug af personoplysninger

De oplysninger, som vi indsamler og behandler benytter vi til forskellige formål.

Vi anvender først og fremmest dit navn og e-mail for at kunne komme i kontakt med dig.

Vi bruger også dine oplysninger til behandling af ordrer bestilt fra museumsbutikken og f.eks. arrangementer og rundvisninger. Vi bruger også dine kontaktoplysninger til at sende dig nyhedsbreve, hvis du har givet dit samtykke til dette.

Søger du et job på Museum for Forsyning og Bæredygtighed indsamles ansøgning og relevante oplysninger, som du afleverer via mail. Oplysningerne opbevares i 6 måneder fra du har ansøgt om et job hos os.

I forbindelse med markedsføring og online aktiviteter opbevarer og behandler Museum for Forsyning og Bæredygtighed personlysninger på sociale og andre medier, herunder, men ikke begrænset til:

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • System til udsendelse af nyhedsbreve
  • Webshop

Retsgrundlaget for behandling af disse oplysninger sker i henhold til Justitsministeriets Databeskyttelsesforordnings art. 6.

Herudover indsamler vi dine personoplysninger til brug for interne markedsundersøgelser, markedsføring og statistik. Ydermere foretager vi videoovervågning på museets område i henhold til gældende regler. Disse optagelser gemmes i 30 dage.

Oplysninger deles ikke med tredjemand. Dog kan personoplysninger i visse tilfælde overlades til eksterne samarbejdspartnere, når vi beder disse partnere behandle oplysningerne på vores vegne. Disse virksomheder er databehandlere og behandler kun data efter vores instruks. Databehandlerne må ikke anvende oplysningerne til andre formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt tavshedspligt. Vi har derfor indgået skriftlige aftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne.

Ved aktiviteter, f.eks. konkurrencer, kan der være indgået aftale om videregivelse af personoplysninger til en samarbejdspartner. I disse tilfælde er samarbejdspartneren dataansvarlig for de videregivne data. Information om dette vil fremgå klart af de betingelser, der skal accepteres for deltagelse i aktiviteten.

Derudover videregiver vi ikke dine oplysninger til tredjeparter, medmindre vi ved lov eller myndighedspålæg måtte være forpligtet hertil, eller vi har aftalt det med dig.

Sikkerhed

Vi har implementeret passende tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger for at sikre et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau. Dermed gør vi vores bedste for at sikre den bedst mulige integritet om dine personoplysninger.

Dine rettigheder

Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi har registreret om dig.

Derudover kan du gøre indsigelse imod indsamling og videre behandling samt berigtigelse af personoplysninger.

Hvis du ønsker personoplysninger om dig slettet, vil vi gøre det, medmindre vi kan opretholde oplysninger på andet grundlag, f.eks. regnskabslovgivningen.

Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk   

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk  

Kontakt

Hvis du ønsker at vi opdaterer, berigtiger eller slettet personoplysninger, som vi har registreret om dig, eller skulle du have spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os:

Museum for Forsyning og Bæredygtighed

Storskovvej 39

9330 Dronninglund  

CVR-nr. 50827216

Mail til: post@museummoss.dk  

Ændringer af persondatapolitikken

Vi forbeholder os ret til at ændre politikken f.eks. ved ændringer i lovgivningen og nye tekniske løsninger.

Information om Museum for Forsyning og Bæredygtigheds brug af cookies

Hvad er en cookie?

En cookie er en tekstfil, som den hjemmeside der besøges gemmer ned på den lokale enhed, f.eks. computer, smartphone osv.

I tekstfilen kan der gemmes informationer om hvilke sider der er besøgt, hvilke links der er klikket på, hvilken IP-adresse hjemmesiden besøges fra osv. Kort sagt, giver cookies mulighed for at gemme mange data om den besøgendes adfærd på hjemmesiden.

De data der gemmes i cookies anvendes ofte i forbindelse med næste besøg på hjemmesiden. Det kan f.eks. være til automatisk udfyldelse af adresseoplysninger.

Nogle cookies anvendes også af andre hjemmesider, som genkender en eller flere cookies fra en hjemmeside.

Er cookies farlige?

Cookies er ikke farlige som f.eks. virus. En cookie kan ikke selv indhente oplysninger fra enheden, f.eks. smartphonen.

Kan cookies true mit privatliv?

Nej, og som nævnt ovenfor kan de heller ikke selv indhente oplysninger. Til gengæld kan de I specielle tilfælde læses af andre hjemmesider. Dette ses specielt ved reklamer.

Museum for Forsyning og Bæredygtighed anvender cookies til at forbedre performance på vores hjemmeside og forbedre oplevelsen af hjemmesiden. Til dette benyttes bl.a. cookies fra Google Analytics