Skoletjeneste

Jens Jensen fra Dorf møllegård spørger på Facebook eleverne, om han skal male "sort korn" i sine møller under 2. verdenskrig, og hvad synes de forøvrigt om jødeaktionen? Smørkærnen og sennepskværnen venter på eleverne, der spiser det gammeldags måltid efter tilberedningen, og atter andre elever skal handle ind i købmandsforretningen anno 1930. Det og meget mere kan skoleelever opleve i skoletjenesten på Museum MOSS.


På Dorf Møllegård  – tilbyder vi nemlig uformelle og aktive skoletjenesteforløb i historiske rammer. I kraft af museets faglige specialviden og vores historiske miljøer giver skoletjenesten nye perspektiver og muligheder i skolernes daglige undervisning.

Vi tilbyder også et spændende forløb på Dorf Møllegård for de ældste børnehavebørn. Læs mere om det længere nede på denne side.

Syv nye undervisningstilbud
Vi har i 2015 og 2016 udarbejdet Syv nye undervisningstilbud til skoleklasser nemlig:

 

Vi udarbejder naturligvis også individuelle forløb til skolerne efter forespørgsel. Skoletjenesten undervisningsforløb er tværfaglige og inddrager historie, madkundskab, matematik og dansk. Forløbene lever op til Fælles Mål og Fælles Læseplan 2015. Vi lægger i vores forløb særlig vægt på, at eleverne indgår i historiske scenarier, så de på den måde oplever og reflekterer over fortiden på dens egne præmisser så vidt muligt.


Skoletjenesten kommer gerne ud til skolerne og deltager i et historisk eller tværfagligt projektforløb f.eks. i emneuger, aktivitetsdage eller lignende. Det kan være i form af et historisk oplæg eller historiske aktiviteter.

For dagtilbud, grundskolen, friskolen og ungdomsuddannelserne i Brønderslev Kommune er entré til museerne gratis, men vi opkræver et mindre beløb for forløbene.

Brug Skoletjenesten fra Museum MOSS og flyt undervisningen ud af klasseværelset og ind i et spændende museumsmiljø på Dorf Møllegård.

Har du spørgsmål eller brug for vejledning, så er du meget velkommen til at kontakte museerne på post@museummoss.dk eller tlf.nr. 98843105.


 

 
Aktiviteter for børn i Brønderslev