Velkommen til Museerne i Brønderslev Kommune

Museerne i Brønderslev Kommune er et statsanerkendt, kulturhistorisk museum og en attraktion i Nordjylland med specialer inden for jagt, skov, mølleri, industri og Store Vildmoses historie.

Museet består af to afdelinger: Jagt- og Skovbrugsmuseet Dorf Møllegård ved Dronninglund og Vildmosemuseet i Brønderslev. Gennem udstillinger og arrangementsdage hen over året fortæller museet den spændende og dramatiske historie om befolkningens tilværelse og arbejde i et langt historisk perspektiv i Vendsyssel, om livet på en møllegård gennem århundreder, om kampen for overlevelse i et uvejsomt terræn i Store Vildmose og om selvforsyning og industrialisering på landet og i byen.  

Få en oplevelse i Nordjylland på en fredet møllegård, Dorf Møllegård, med vind - og vandmølle og gårdanlæg beliggende i den naturskønne Jyske Ås eller oplev den sjældne historie om en vild højmose, der blev forvandlet til landbrugsjord i løbet af få år, på Vildmosemuseet.

Bemærk, at Try Museum pr. 1/1 2018 ikke længere er en del af Museerne i Brønderslev
Kommune. Museet er overgået til den nyoprettet forening Egnsmindesamlingen for Østvendsyssel, som driver stedet videre som et privat, ikke-statsanerkendt museum. Ved yderligere spørgsmål er man velkommen til at kontakte Museerne i Brønderslev Kommune på 98843105.

 

Husk at skrue op for lyden og husk at vælge HD for bedste kvalitet